Састанак Невенка Врањеша и Миладина Нешића

Приликом боравка у Бања Луци, Генерални секретар Удружења омбудсмана Србије посетио је институцију Омбудсмена за људска права Босне и Херцеговине у седишту у Бања Луци.

У разговору је Омбудсмен г. Невенко Врањеш, представио актуелна догађања у раду и функционисању институције, а са друге стране, г. Нешић га је информисао о раду и функционисању Удружења омбудсмана Србије, као и о раду и резултатима рада међународне конференције омбудсмана која је одржана у Бачкој Тополи током јуна месеца а поводом обележавања јубилеја, 20 година од почетка рада првог омбудсмана у Републици Србији. Заједнички је констатовано да би досадашњу, успешну сарадњу требало још више развијати и унапређивати, а што је посебно значајно са аспекта размене искустава и унапређења добре праксе и тиме уједно, унапређења остваривања и заштите људских права и укупно унапређење демократских процеса и институција.

Омбудсмен Врањеш је најавио учешће на научно стручном скупу у Крагујевцу од 25. до 27. септембра, којом приликом ће са руководством Удружења омбудсмана Србије договорити конкретне облике сарадње.